Comandă telefonic 0724 382 524 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută

Ce trebuie sa stii despre infectiile de tract urinar? (ITU)

Dacă ai avut vreodată o infecție urinară știi deja că “neplăcut” este un eufemism. În cele mai multe cazuri, infecția urinară se manifestă printr-o frecventă nevoie de a urina, însoțită de arsură atunci când reușești să urinezi, de cele mai multe ori în cantități foarte mici. Alte simptome includ: culoare închisă a urinei, hematurie (prezența sângelui în urină), miros înțepător, etc


Infecțiile urinare sunt mai frecvente la femei în primul rând din cauza anatomiei: avem uretra mai scurtă și anusul foarte aproape de ea (o sursă de E-coli). În apropierea menopauzei, atunci când scade nivelul de estrogen, poate apărea uscăciunea vaginală, care sensibilizează zona și o face mai susceptibilă pentru diverși microbi. Acest lucru nu înseamnă, însă, că bărbații sunt feriți de infecții urinare, însă la ei sunt mai puțin frecvente.

 

Care sunt simptomele infecției urinare?

Dacă ai avut vreodată o infecție urinară știi deja că “neplăcut este un eufemism. În cele mai multe cazuri, infecția urinară se manifestă printr-o frecventă nevoie de a urina, însoțită de arsură atunci când reușești să urinezi, de cele mai multe ori în cantități foarte mici. Alte simptome includ: culoare închisă a urinei, hematurie (prezența sângelui în urină), miros înțepător, etc.

De ce trebuie să mergi la medic?

Pentru că doar așa poți face o analiză care să indice o abordare teraputică potrivită. Unul din principalele motive ale recurențelor infecțiilor de tract urinar este rezistența germenilor la tratament, cauzată de tratamentele inadecvate (luate după ureche) sau pe o perioadă de timp mai scurtă decât este necesar.

Ce poți să faci ca să previ infecțiile urinare?

Bineînțeles, paza bună trece primejdia rea, așadar:

  1. Bea suficientă apă și mergi la toaletă de câte ori este cazul!

Această practică va elimina bacteriile care se găsesc în vezică, foarte simplu. Practic dacă te hidratezi bine, în momentul în care urinezi, bacteriile vor fi eliminate o dată cu urina și vor fi impiedicate să stagneze și să se înmulțească

 

  1. Dacă ești femeie, șterge-te din față în spate!

În acest fel eviți colonizarea vezicii urinare cu bacterii din intestin. Acest lucru este cu atât mai important dacă ai diaree.

 

  1. Urinează înainte și după sex.

În timpul sexului, mai ales dacă ești femeie e mult mai ușor ca bacteriile să populeze uretra. După cum ai văzut de la punctul 1., simpla micțiune „va spăla” bacteriile.

 

  1. Păstrează o floră vaginală normală

Folosește produse de igienă intimă adecvate, chiar probiotice în așa fel încât să menții o barieră naturală de apărare atât în fața infecțiilor urinare cât și vaginale.

 

  1. Ai grijă la tipul de contraceptive pe care le folosești

Anumite metode de contracepție (diafragma, spermicidele,etc) pot perturba echilibrul zonei intime și crește riscul apariției unei infecții urinare.  

 

Infecțiile urinare sunt frecvente, și nu în totdeauna poți să le previ,  însă uite câteva sfaturi pentru a reduce simtomatologia rapid:

A. Administrează doar antibioticele potrivite pe durata indicata de medic.

B. Administrează suplimente standardizate, pe bază de PACs (din merisor), D-manoză și Noxamicină™

Studiile arată ca PACs din merisor, dacă sunt intr-o cantitate suficientă ( cel putin 72 mg/zi), ofera o protecție în fata aderenței bacteriilor la țesutul tractul urinar, favorizând eliminarea lor prin urină.

D-manoza este un monozaharid, care nu se metabolizează în organism (spre deosebire de glucoză) și care este eliminata ca atare prin rinichi, ajungând în concentrații mari în tractul urinar, unde, previne împreuna cu PACs, aderarea bacteriilor la tractul urinar.

NOXAMICINA™ este o substanța patentată cu efect antibacterian dovedit pentru E.coli, S. Aureus, P. Aeruginosa, E. Fecalis, etc. Noxamicina se extrage printr-un proces special din propolis, păstrând într-o cantitate eficientă, toate principiile antibacteriene ale acestuia. 

Kistinox® Forte comprimate si Kistinox® Forte plicuri sunt singurele produse destinate infectiilor de tract urinar care contin NOXAMICINA

 

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutățile Medimow.

SURSE

 

https://www.webmd.com/women/guide/your-guide-urinary-tract-infections#1

https://www.healthline.com/health/urinary-tract-infection-adults

Adaugă comentariul tău
Înscrie-te gratuit la newsletter-ul nostru lunar
pentru sfaturi, recomandări și promoții exclusive!
MedimowMinuninoMedimowMinunino
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerContact
Copyright 2023 Medimow | Nutraceutice și dispozitive medicale. Toate drepturile rezervate.