Comandă telefonic 0724 382 524 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută

Ghid rahitism si rol vitamine D3 si K2 in combaterea lui

Ghid rahitism copii si rol vitamine D3 si K2 in combaterea lui. Suplimentarea alimentatiei cu vitaminele D3 si K2:  MINUNINO® K2+D3, oase tari cand crestem  mari!

ghid rahitism minunino d3 si k2

 

Ghid rahitism copii si rol vitamine D3 si K2 in combaterea lui

 

Deficiente nutritionale: vitaminele K2 si D3

Ce sunt vitaminele D3 si K2? Care este rolul lor? Ce implica lipsa acestora in organismul copiilor?

Lipsa de vitamina D la copii reprezinta cel mai des intalnita cauza pentru aparitia rahitismului. Rahitismul carential apare in perioada de crestere a organismului, in conditiile carentei de vitamina D si se caracterizeaza prin tulburari de mineralizare a osului. Vitamina D reprezinta un nutrient esential necesar pentru dezvoltarea si sanatatea oaselor, a dintilor  si pentru controlul cantitatii de calciu din sange. De aceea, administrarea ei se recomanda inca din primele zile de viata ale bebelusului.

Vitamina K2 este esentiala pentru ca organismul sa utilizeze calciul pentru a forma oase sanatoase, puternice si pentru a preveni depunerea calciului pe artere, care cauzeaza rigidizarea acestora. De aceea, vitaminele K2 si D3 reprezinta o asociere necesara pentru oase puternice. Asadar, cei mici au nevoie de vitaminele K2 si D3  pentru dezvoltarea sistemului osos, a dintilor, a sistemului muscular si a organismului, per ansamblu.

 

Rol vitamina d 3

 

Care sunt cauzele rahitismului?

In Romania prevalenta rahitismului este ridicata, cu toate ca din anul 2002 se deruleaza Programul national de profilaxie a rahitismului cu vitamina D.

Cauzele rahitismului la bebelusi sunt:

Minunino D3 si K2 rahitism

Ce putem face? Profilaxia si tratamentul rahitismului. Suplimentarea alimentatiei cu vitaminele D3 si K2.

Pentru profilaxia rahitismului, in Romania, medicii recomanda ca bebelusii sa primeasca inca din primele zile de viata suplimente de vitamina D3 sub forma de picaturi.

Recomandarea medicilor este ca cei mici sa primeasca vitamina D3 zilnic, pana cand implinesc 2 ani. Dupa varsta de 2 ani si pana la 7 ani, administrarea se face doar in sezonul rece.

Este important de stiut ca doza optima poate fi stabilita doar de pediatrul celui mic.

Razele soarelui au si efecte pozitive asupra organismului copiilor, daca respectam orele recomandate si ii protejam corespunzator.

Si alimentatia este importanta pentru a-i asigura celui mic un nivel optim de vitamina D. Laptele matern este alimentul ideal pentru bebelus, si absorbtia acestei vitamine din laptele matern este crescuta comparativ cu laptele de vaca. In cazul in care cel mic nu poate fi alaptat, medicul poate recomanda o formula de lapte imbogatita cu vitamina D.

Odata cu introducerea alimentatiei complementare, aportul de vitamina D este asigurat si de alimentele de origine animala si vegetala.

 

Suplimentarea alimentatiei cu vitaminele D3 si K2:  MINUNINO® K2+D3, oase tari cand crestem  mari!

 

Continut MINUNINO® K2+D3

 

Mod de administrare*:

Sugari si copii: doza recomandata -  6 picaturi (0,2 ml, D3 – 400 UI)/zi, in timpul mesei principale. A nu se amesteca cu lichide. Dupa deschidere, produsul este valabil 2 luni.

 

* Dozele vor fi alese impreuna cu medicul pediatru, conform Protocolului pentru profilaxia anemiei si rahitismului la copil, IOMC, 2010

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutățile Medimow.

Adaugă comentariul tău
Înscrie-te gratuit la newsletter-ul nostru lunar
pentru sfaturi, recomandări și promoții exclusive!
MedimowMinuninoMedimowMinunino
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerContact
Copyright 2023 Medimow | Nutraceutice și dispozitive medicale. Toate drepturile rezervate.