Comandă telefonic 0724 382 524 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Copii mai mici si mai mari

Infecțiile respiratorii și gastrointestinale

Infecțiile respiratorii sunt cele mai frecvente în perioada copilăriei. O infecție respiratorie este o afecțiune declanșată de un agent patogen la nivelul tractului respirator.

 

Ce sunt infecțiile respiratorii și gastrointestinale?

 

Infecțiile afectează atât căile respiratorii superioare (nas, sinusuri, faringe, laringe), cât și cele inferioare (trahee, bronhii, plămâni). În ceea ce privește cauza acestor infecții, virusurile sunt responsabile în 80-90% dintre cazuri.


O altă categorie de infecții des întâlnită la copii o reprezintă infecțiile gastrointestinale, mai ales în timpul verii. Acestea sunt, în special, de cauză bacteriană, iar cel mai frecvent întâlnită la copii în primul an de viață este E. Coli.

De ce apar?


Sistemul imunitar insuficient dezvoltat al celor mici, dar și faptul că sunt expuși zilnic colectivităților, grădiniță, școală, joaca în parc, îi fac ținte ale infecțiilor respiratorii. Cei mici pot avea pot avea 8 până la 12 episoade infecțioase pe an, în timp ce adulții, doar 2-4 episoade. De obicei, acestea se vindecă în 7-10 zile, însă uneori pot apărea complicații (infecții bacteriene localizate la nivelul plămânilor sau al gâtului, al urechilor sau al sinusurilor).


În ceea ce privește infecțiile gastrointestinale, germenii infecțioși se pot transmite cu ușurință prin mâini murdare, fructe și legume nespălate, apă contaminată. Suprafețele care vin în contact cu agenții infecțioși devin, la rândul lor, surse de infecție (de exemplu jucării). Copiii pot lua infecția atunci când ating o suprafață contaminată și apoi duc mâna la gură.


Ce putem face?


Este indicat să consulți un medic și să îi descrii toate simptomele celui mic - nas înfundat, durere de gât, tuse, în cazul infecțiilor respiratorii, sau scaune diareice, durerile abdominale, vărsături, semne de deshidratare, în cazul infecțiilor gastrointestinale.


O alternativă eficientă în tratamentul infecțiilor și în susținerea sistemului imunitar al celui mic o reprezintă produsele din plante și substanțe nutraceutice (colostrul, lactoferina) , îmbogățite cu vitamine și minerale.

COLOSTRUL și LACTOFERINA + vit C, vitamina D și Zinc

În contextul actual, sigur că explicațiile cu privire la impactul pe care îl au vit C, vit D și Zincul asupra modulării răspunsului imunitar sunt de prisos, acestea sunt arhicunoscute. Însă, ce-am putea adăuga pe lângă acestea și mai ales de ce?

Ce este Colostrul?


Colostrul este laptele secretat în primele zile de după naștere, în cazul mamiferelor (inclusiv al oamenilor) și care are un rol esențial în dezvoltarea ulterioară a fătului, el are și o compoziție diferită de laptele normal, tocmai din acest motiv.


Colostrul bovin
În ultimii ani colostrul bovin a avut parte de o atenție deosebită fiind chiar denumit NUTRACEUTIC (nutriție+farmaceutic), adică aliment care poate fi considerat tratatment, beneficiile lui multiple fiind dovedite în repetate rânduri, în cele peste 5000 de studii.


Colostrul bovin este bogat în factori imunitari, de creștere și antimicrobieni, promovează refacerea țesuturilor, precum și maturarea sistemului digestiv și imunitar. Prin urmare, adminstrarea lui, este esențială atât pentru prevenția infecțiilor digestive sau respiratorii precum și în timpul bolilor ori perioadelor de convalescență. Colostrul bovin contine cantitati mari de anticorpi IgG, de factori de crestere si o cantitate mare de cazeina, necesare ritmului rapid de crestere a vitelului.​


Încă din anul 1970, s-a demonstrat eficiența colostrului bovin împotriva rotavirusului, iar într-un studiu publicat în 1998 la care au participat 80 de copii cu diaree din cauza rotavirusului care au primit colostru bovin de la vaci imunizate împotriva rotatvirusului, s-a dovedit faptul că în cazul copiilor care au primit colostrul, spre deosebire de cei care au primit placebo, numărul scaunelor precum și necesitatea administrării de săruri de rehidratare, a fost mult mai scăzut după 4 zile de tratament.


Mai mult decât atât, s-a demonstrat eficiența colostrului bovin prin prezența IgG și IgA împotriva infecțiilor la nivelul tractului intestinal precum: Yersinia enterocolitica, Campylobacter jejuni, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Serratia marescens, Salmonella typhimurium, Staphylococcus, Streptococcus, Cryptosporidium, Helicobacter,E.coli,Pseudomonas, Rotavirus,Klebsiella, Citrobacter, Enterobacter, Serratia, etc dar și impotriva celor de la nivelul tractului respirator precum: Respiratory Syncitial Virus (RSV), influenza virus și Streptococcus pneumoniae, etc
Prin urmare, colostrul bovin este potrivit pentru prevenția infecțiilor la nivelul tractului intestinal și respirator, și ca adjuvant în episoadele acute.


Lactoferina
Este o glicoproteină cu abilitatea de a lega fierul, fiind utilă în cazul deficiențelor de fier, sau anemiilor feriprive. Pe lângă acest rol, numeroase studii dovedesc beneficiile acesteia în dezvoltarea și modularea sistemului imunitar. Lactoferina exercită un efect antimicrobian prin chelarea fierului, fie prin destabilizarea membranelor celulare bacteriene. În plus, modulează răspunsul inflamator prin prevenția eliberării citokinelor din monocite, prin regularea proliferării și diferențierii celulelor imune.


Totodată lactoferina, constituie un factor cheie în homeostazia organismului (echilbrul organsimului) prin reducerea stresului oxidativ. Acest efect este important mai ales în cazul infecțiilor, când organismul nu poate gestiona, prin abilitățile proprii antioxidante, daunele produse la nivel celular de către Speciile de Oxigen Reactiv.
Neutrofilele constituie între 40 și 70 % dintre celule albe în sânge în cazul oamenilor, fiind estențiale răspunsul imun înăscut. Practic, neutrofilele sunt prima linie de apărare împotriva patogenilor. Lactoferina este direct implicată, fiind unul din primii factori eliberați de către neutrofile atunci când întâlnesc patogeni, în modularea sistemului imunitar. Din acest motiv, lactoferina este esențială în primele faze ale infecției (inclusiv cele virale, în cazul cărora previne fie intrarea virusului în celulele gazda, fie prin aderarea directă la particulele virale)

Minunino COLOSTRU ȘI LACTOFERINA combină aceste două Super Nutraceutice cu Vitamina C vitamina D și Zinc, pentru o imunitate de fier, fiind indicat în sezonul rece, perioade de stres, pentru prevenția infecțiilor digestive sau respiratorii, sau co-adjuvant în tratamentul infecțiilor, precum și pentru a gărbi recuperarea în perioadele de convalescență.

 

 

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutățile Medimow.

#infectii #suplimente alimentare #nutraceutice
Adaugă comentariul tău
Înscrie-te gratuit la newsletter-ul nostru lunar
pentru sfaturi, recomandări și promoții exclusive!
MedimowMinuninoMedimowMinunino
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerContact
Copyright 2023 Medimow | Nutraceutice și dispozitive medicale. Toate drepturile rezervate.