
Minunino® Apetit: supliment 100% natural, ajuta la cresterea apetitului pentru mancare, la fortificarea sistemului imunitar si la functionarea normala a organismului. Recomandat de pediatri!
Minunino® Apetit este eficient in inapetenta (lipsa poftei de mancare), stari anorexice, de oboseala, slabiciune, sindroame de malabsorbtie, in convalescenta. Ajuta la reglarea poftei de mancare si la normalizarea metabolismului. Contribuie la functionarea normala a sistemului digestiv si hepatobiliar. Confera organismului o stare de bine fizica si psihica.
Minunino® Apetit, imediat ai si poftit!
Stim, MINUNati parinti, bunici, unchi/matusi, ai nostri prichindino sunt greu de prins la masa. Alergat, avioane, scalambaieli si ei tot nu vor sa manance. Iar noi vrem sa-i avem voinici si sanatosi, iar pentru asta am face orice, pentru ca asta ne e menirea, sa-i iubim neconditionat si sa-i crestem sanatos.
Noi, Brigada SuperSuplimentelor Minunino, am stat de vorba cu voi, cu cei mici si mai ales cu specialisti din domeniul sanatatii, asa ca va sarim in ajutor cu sfaturi, dar si cu un Mega Super Ajutor la Masa –Minunino® Apetit. Asadar, sa trecem impreuna prin cateva informatii despre alimentatia deficitara si lipsa poftei de mancare.
Alimentatia deficitara si lipsa poftei de mancare
- Dezvoltarea armonioasa a celui mic are la baza o dieta bogata in nutrienti. Chiar daca mananca mai putin decat adultii, copiii au nevoie de mai multe substante nutritive, mai multe vitamine si minerale. Aceasta, pentru ca cei mici sunt intr-un proces de crestere rapida si metabolismul lor este mult mai activ.
- Greselile in dieta sau preferintele copiilor catre alimente lipsite de nutrienti conduc la saracirea organismului de minerale si vitamine, aparand asa-numitele deficiente nutritionale, care pot afecta serios dezvoltarea ulterioara a celui mic. Una dintre deficientele nutritionale intalnite cel mai frecvent in Romania este deficienta de vitamina D, care poate duce la rahitism.
- In plus, cu siguranta, nu este nimic mai frustrant pentru mamica decat un copil care refuza mancarea pregatita de mainile ei iubitoare. Inapetenta sau lipsa poftei de mancare la copii este considerata o problema, mai ales pentru proaspetii parinti. Inainte de a te ingrijora, discuta cu medicul celui mic. El este cel mai in masura sa confirme sau sa infirme daca piciul are o problema sau nu cu alimentatia.
De ce apare lipsa poftei de mancare?
- Problemele in alimentatia celui mic ar putea aparea din multe motive. De aceea, pentru ca cel mic sa isi construiasca obiceiuri alimentare sanatoase in primii ani, este recomandat sa fie implicat un specialist (medic, nutritionist).
- Daca lipsa poftei de mancare la copii este asociata si cu alte simptome, atunci exista un motiv de ingrijorare si ar trebui consultat un specialist.
- In acelasi timp, lipsa poftei de mancare poate ascunde o anemie prin deficit de fier, boli infectioase, leziuni la nivelul mucoasei bucale sau afectiuni digestive. Pe langa toate acestea, si factorul psihic, stresul, poate contribui la aparitia lipsei poftei de mancare.
Iata cateva greseli pe care parintii le fac in mod obisnuit in alimentatia celor mici:
- "Mananca tot din farfurie!"- pentru cel mic ora mesei se transforma in chin si parca nici noua nu ne placea...
- Ignorarea preferintelor lui.
- Prea multe gustari intre mese, dulciuri, sau sucuri drept recompense.
- Exemplul negativ din partea parintilor - cei mici urmeaza exemplul alimentar al parintilor.
Ce putem face?
- Cu siguranta ai observat ca apetitul unui copil variaza de la o zi la alta. Pentru a stimula pofta de mancare, copilul trebuie sa se obisnuiasca cu un program. Mesele regulate, fara gustari intre ele, pot contribui la ameliorarea situatiei.
- Iata cateva sfaturi care sa il ajute pe cel mic sa faca din ora mesei o placere: daca are un aliment preferat, opteaza mai des pentru acela. Incurajeaza-l sa manance singur, acest lucru il va face sa se simta mai independent. Fiecare masa ar trebui sa fie un motiv de voie buna, de socializare. Serviti masa cu familia reunita.
- Fructele de anason sunt folosite in industria alimentara, in industria farmaceutica dar si in industria cosmetica. Acestea contin 18% proteine, 23% acizi grasi, 2-7% uleiuri esentiale, 5% amidon si 25% fibre. Aroma semintelor de anason este extrem de puternica, datorita anetolului, ulei esential care se regaseste din belsug in anason. Fiind foarte sanatoase , ele reprezinta o sursa bogata de minerale precum fier, magneziu, calciu, mangan, zinc, potasiu si cupru. Sunt utilizate in stimularea digestiei si a apetitului.
- Frunzele de menta sunt excelente pentru organism, mai ales pentru ca au un efect calmant asupra sistemului digestiv, actioneaza ca un pansament gastric si calmeaza durerile abdominale, contribuind la functionarea normala a sistemului digestiv si hepatobiliar.
- Radacinile de cicoare au proprietati eupeptice(usureaza digestia), colagoge(stimuleaza evacuarea vezicii biliare si totodata o fluidifica, secretiille digestive si ajuta functia ficatului), depurative (favorizeaza eliminarea toxinelor din organism, curata sangele), efect laxativ, grabind evacuarea colonului si imbunatatind digestia, stimuleaza functia cerebrala, favorizeaza concentrarea, creste atentia, imbunatateste memoria, fiind importanta pentru sustinerea activitatii intelectuale intense, efecte tonifiante generale.
- Fructele de marar sunt cunoscute si folosite drept caminative pentru copiii mici, adica ajuta la calmarea durerilor abdominale si favorizeaza evacuarea gazelor intestinale.
- Semintele de grapefruit ajuta digestia si intensifica activitatea ficatului.
- Vitaminele din grupa B (B1,B2,B3 B6,B8,B9,B12) si vitamina C sustin metabolismul energetic normal si contribuie la reducerea oboselii si a extenuarii.
Mod de administrare:
Copii cu vârste de la 1 până la 3 ani: câte 1/2 linguriţă (2,5ml) de 2 ori pe zi,înainte de masă.
Copii cu vârste de peste 3 ani: cate 5ml două 2 pe zi, înainte de masă.
Precautii:
A se citi prospectul înainte de utilizare.
A nu se lăsa la ȋndemâna și vederea copiilor mici.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
Conține îndulcitor.Nu se recomandă utilizarea de către persoanele cu diabet zaharat sau cu alergie la ingredientele produsului.Consumul excesiv poate cauza efecte laxative.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.Produsul poate fi utilizat 28 de zile de la prima deschidere a flaconului.
Forma de prezentare: Flacon, 100ml sirop
Alaturi de o alimentatie sanatoasa, SuperSuplimentele si SuperNutraceuticele Minunino® vin in ajutorul organismului in lupta impotriva provocarilor zilnice.