fbpx

4 metode sa adormi mai repede

← Înapoi la toate articolele

Lipsa somnului ne poate face irascibili si mai ales ineficienti in ceea ce priveste atingerea obiectivelor. Daca si tu te confrunti cu astfel de probleme acest articol este pentru tine:

Mai ales in ultima vreme, pentru multi dintre noi, sa reusim sa adormim inseamna sa un chin zilnic.

Uneori, este foarte greu sa ne deconectam de la problemele zilnice. Daca si tie ti se intampla sa incerci sa adormi pana suna ceasul si trebuie sa te ridici din pat, sau te trezesti tot timpul obosit chiar daca adormi.

Lipsa somnului ne poate face irascibii si mai ales ineficienti in ceea ce priveste atingerea obiectivelor. Daca si tu te confrunti cu astfel de probleme acest articol este pentru tine:

  1. Controlul respiratiei

Respiram automat toata viata, cu toate astea, suntem convinsi ca ai auzit cel putin o data despre tehnici de respiratiei. Ei bine, nu trebuie sa devi maestru chinez ca sa dormi mai bine, e suficient sa respiri constient. Incearca sa folosesti respiratia abdominala, Inspira lent si profund pe nas si expira pe gura, concentreaza-te la asta si ai sa vezi ca in cateva minute vei fi mai relaxat

  1. Meditatia

Si tie-ti vin o multime de idei cand te pui in pat? Sau analizezi diverse lucruri care s-au intamplat in timpul zilei? Chiar daca ti se pare ca meditatia este doar pentru asceti, afla ca e suficient sa te concentrezi la un singur lucuru, pentru a-ti impiedica mintea sa se gandeasca la un milion de variante. E de preferat sa-ti alegi ceva linistitor, cum ar fi valurile, sau chiar sa te folosesti de o mantra, daca esti mai avansat.

  1. Viziualizarea

Aceasta e o varianta care le combina pe primele: respirand constient, imagineaza-ti un loc idilic, in care sa revi in fiecare seara cand te pui la somn. Incepe simplu, sa zicem cu o plaja pustie, sau cu un izvor de munte intr-o padure linisitita. Sa vizualizezi un anume loc atunci cand te pui in pat, iti poate crea o obisnuinta, si stim deja cat de importanta este rutina pentru un somn reconfortant

  1. Muzica de somn

Daca ai nevoie de mai mult ca sa te relaxezi, poti sa incerci ca inainte de a te pune in pat sa asculti muzica lenta, poate chiar sunet de valuri, ori de ploaie pentru a te relaxa suplimentar, dupa care sa aplici primii 3 pasi cand te pui in pat. Evita insa sa adormi cu muzica pornita, pentru nu stimula creierul in nici un fel cand te pui la somn. De asemenea, ai grija, sa nu folosesti melodia aia pe care o dai la maxim si te apuci sa dansezi, pastreaz-o pentru dimineata, acum scopul este sa te relaxezi.

Produse Recomandate

Prostanox
101,00 lei
Pelvinox
95,50 lei
Jalorest
74,50 lei
Flogonox
74,50 lei
Colpofix Ovule
95,00 lei
Aquilea Sueno + Aquilea EnRelax și o mască de somn gratuit
38,15 lei

Înscrie-te gratuit la newsletter-ul nostru

pentru sfaturi lunare, recomandări și promoții exclusive!